Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Buy OSRS Gold

TRiLeZ

High CPU Usage Thread

Recommended Posts

If you are experiencing "high CPU usage," please use this thread.

 

First, read this thread: https://tribot.org/forums/index.php?/topic/23795-reducing-cpu-and-memory-usage/ and follow the guide. If the guide fixes the problem for you, then post (copy and paste please):

 

Thanks, the guide solved the problem for me.

 

 

If the guide does not solve the problem, then please post with this template:

 

Did you follow the guide linked above?

What is the CPU usage before you start a script?

What is the CPU usage after you start a script?

What script are you using?

What version of TRiBot are you using?

What version of Java is TRiBot using?

What operating system are you using?

Do you experience high CPU usage with other scripts?

What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login?

What is your Client Paint Delay?

Are you running lite mode?

Do you minimize TRiBot while botting?

 

 

The version of TRiBot is in the first displayed message when you start TRiBot. Ex: "[19:53:01] TRiBot Release (8.09_1) loaded. (1.7.0_40:C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_40\jre)"

The version of Java that TRiBot uses is in the first displayed message when you start TRiBot. Ex: "Ex: "[19:53:01] TRiBot Release (8.09_1) loaded. (1.7.0_40:C:\Program Files\Java\jdk1.7.0_40\jre)"

 

This applies to users making initial posts regarding high CPU usage which aren't answers to questions:

  • If you answer no to the question "Did you follow the guide linked above?", you will be infracted on the spot and your post will be hidden and ignored.
  • If you post without using the above format, you will be infracted on the spot and your post will be hidden and ignored.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? Yes
What is the CPU usage before you start a script? 5-10%
What is the CPU usage after you start a script? 35-70%
What script are you using? wHunter AIO
What version of TRiBot are you using? Latest
What version of Java is TRiBot using? Where i see it?
What operating system are you using? Windows 7
Do you experience high CPU usage with other scripts? Yes 1 is aHunter
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 256
What is your Client Paint Delay? 40
Are you running lite mode? Yes
Do you minimize TRiBot while botting? yes

 

 

EDIT:

I do not know is it because of excessive CPU usage. But the problem was that the FPS drops down slowly so that the bot does not work.

 

EDIT2:

TRiBot use 1.7.0_45 java

Edited by Miksutin
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? Yes
What is the CPU usage before you start a script? 5-10%
What is the CPU usage after you start a script? 35-70%
What script are you using? wHunter AIO
What version of TRiBot are you using? Latest
What version of Java is TRiBot using? Where i see it?
What operating system are you using? Windows 7
Do you experience high CPU usage with other scripts? Yes 1 is aHunter
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 512
What is your Client Paint Delay? 20
Are you running lite mode? Yes
Do you minimize TRiBot while botting? yes

 

Lagging bad...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above?yes
What is the CPU usage before you start a script? low 10 to 20 percent
What is the CPU usage after you start a script? 95 to 100 percent
What script are you using?whunter
What version of TRiBot are you using? 1.79
What version of Java is TRiBot using? the most updated version of java
What operating system are you using? windows 7 and 8
Do you experience high CPU usage with other scripts? yes
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 256
What is your Client Paint Delay?40
Are you running lite mode? yes
Do you minimize TRiBot while botting? yes

 

I'm getting 100 percent cpu usage when only running like 8 bots . I have tried everything. I used to only get 30 percent to 40 percent cpu usage when running 8 bots. I have tried windows 8 windows 7 and have talked to my friends and they all have this exact same problem so its not just me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? yes
What is the CPU usage before you start a script? 2
What is the CPU usage after you start a script? 44
What script are you using? qqqchins plus happens on other hunter bots ahunter
What version of TRiBot are you using? latest
What version of Java is TRiBot using? latest
What operating system are you using? windows 7
Do you experience high CPU usage with other scripts? some yes some no
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 256 mb
What is your Client Paint Delay? 40
Are you running lite mode? yes
Do you minimize TRiBot while botting?

Share this post


Link to post
Share on other sites

how do i add free ascripts

You need to buy VIP subscription first in order to use TriBot (even the free scripts).

You can buy VIP via credit card or google wallet balance here: https://tribot.org/purchase-vip/

If you wish to buy via RSGP or PayPal add my Skype (see sig)

 

Please stay on topic!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Did you follow the guide linked above? Yes
What is the CPU usage before you start a script? 5 - 20%
What is the CPU usage after you start a script? 95 - 100%
What script are you using? RellekaCrabs by Runeiterocks
What version of TRiBot are you using? Latest
What version of Java is TRiBot using? Latest
What operating system are you using? Windows 7
Do you experience high CPU usage with other scripts? Yes
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 256
What is your Client Paint Delay? 40
Are you running lite mode? Yes
Do you minimize TRiBot while botting? Yes

 

This is outrageous, im running only 1 bot yet it goes up to 100% cpu! I just bought a premium script thinking it would run well but it does not! The script freezes and runs at like 1fps wtf is this shit. This is my first time using Tribot btw and its really just a bummer..

Edited by kingpuxh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? Yes

What is the CPU usage before you start a script? 5 - 20%

What is the CPU usage after you start a script? 95 - 100%

What script are you using? RellekaCrabs by Runeiterocks

What version of TRiBot are you using? Latest

What version of Java is TRiBot using? Latest

What operating system are you using? Windows 7

Do you experience high CPU usage with other scripts? Yes

What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 256

What is your Client Paint Delay? 40

Are you running lite mode? Yes

Do you minimize TRiBot while botting? Yes

 

This is outrageous, im running only 1 bot yet it goes up to 100% cpu! I just bought a premium script thinking it would run well but it does not! The script freezes and runs at like 1fps wtf is this shit. This is my first time using Tribot btw and its really just a bummer..

That is a script issue, not a client issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest El Enforcer

Did you follow the guide linked above? yes
What is the CPU usage before you start a script? like 20-30 until I start the client then its sky rockets and the scripts even worse
What is the CPU usage after you start a script? 90-100 (before it attacks a crab it literally freezes up for 10-15 seconds EVERYTIME) 

What script are you using? RuniteRocks RellekkaCrabsPro
What version of TRiBot are you using? 9.107_1
What version of Java is TRiBot using? (x86)\Java\jre7
What operating system are you using? Windows 7
Do you experience high CPU usage with other scripts? not really
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 256
What is your Client Paint Delay? 40
Are you running lite mode? yes
Do you minimize TRiBot while botting? no

 

btw i've only ever ran 1 bot aswell

Edited by El Enforcer

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

Did you follow the guide linked above? Yes
What is the CPU usage before you start a script? 20%
What is the CPU usage after you start a script? Initially, 50%, but after 40 minutes this rises to 80%, an hour and 100%
What script are you using? Various
What version of TRiBot are you using? Release 9.134_3
What version of Java is TRiBot using? 1.7.0_60 32-Bit
What operating system are you using? Windows 7
Do you experience high CPU usage with other scripts? Yes
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 1024 (4 running per client)
What is your Client Paint Delay? 25
Are you running lite mode? No, Have tried with lite mode on, no difference
Do you minimize TRiBot while botting? Yes, have tried this ,again the same result

 

TriBot had none of these CPU/Freezing/Slowing issues before the most recent update 5/07/14

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? Yes

What is the CPU usage before you start a script? 20%

What is the CPU usage after you start a script? Initially, 50%, but after 40 minutes this rises to 80%, an hour and 100%

What script are you using? Various

What version of TRiBot are you using? Release 9.134_3

What version of Java is TRiBot using? 1.7.0_60 32-Bit

What operating system are you using? Windows 7

Do you experience high CPU usage with other scripts? Yes

What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 1024 (4 running per client)

What is your Client Paint Delay? 25

Are you running lite mode? No, Have tried with lite mode on, no difference

Do you minimize TRiBot while botting? Yes, have tried this ,again the same result

 

TriBot had none of these CPU/Freezing/Slowing issues before the most recent update 5/07/14

this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? Yes

What is the CPU usage before you start a script? 5%

What is the CPU usage after you start a script? 14%

What script are you using? Fletching

What version of TRiBot are you using? Latest

What version of Java is TRiBot using? 18.0.0_5

What operating system are you using? Windows 2012 server

Do you experience high CPU usage with other scripts? Testing tonight

What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 512

What is your Client Paint Delay? 100

Are you running lite mode? Yes

Do you minimize TRiBot while botting? Yes

@TRiLeZ

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fix it

 

 

Nothing has been fixed @TRiLeZ

 

Spamming 'Fix it' doesn't help anyone fix anything.

 

Check out this sticky here:

https://tribot.org/forums/topic/21703-read-before-posting-be-specific/

 

And make a thread in this section about the issues you're experiencing:

https://tribot.org/forums/forum/126-bot-help/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? yes
What is the CPU usage before you start a script? like 15-18%
What is the CPU usage after you start a script? 28+%, goes up to 90+ in like 2 hrs on 1GB..
What script are you using? Encoded fisher
What version of TRiBot are you using? Latest one
What version of Java is TRiBot using? dd4c8755b40d96394acb77e3446ed974.png (i got told to use that one by Encoded
What operating system are you using? Linux
Do you experience high CPU usage with other scripts? Not really, just Encoded's fisher script idk why
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 256 like reccomended, client crashes really quickly
What is your Client Paint Delay? 40
Are you running lite mode?yes
Do you minimize TRiBot while botting?yes

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you follow the guide linked above? Yes.
What is the CPU usage before you start a script? 3-6%
What is the CPU usage after you start a script? 50-80%
What script are you using? Relekka rock crabs PRO & Master AIO thiever.
What version of TRiBot are you using? TRiBot 3.008
What version of Java is TRiBot using? jdk 1.8.0_25
What operating system are you using? Windows 8
Do you experience high CPU usage with other scripts? Relekka rock crabs PRO and Master AIO thiever. 
What is the "Max Heap Size" set to as defined in the TRiBot Login? 256MB
What is your Client Paint Delay? 75
Are you running lite mode? Yes
Do you minimize TRiBot while botting? Yes

 

Additional information; I did not have this problem yesterday. I could run at least 5 accounts flawless. But then I logged in today and it started screwing me over. Scanned my PC, few 'possible threats' removed, did some tune-up stuff and everything, but nothing worked. Therefore, my only explanation is the problem is on TRiBot's side, or I just blew my CPU up. 

 

I'd love anyone that could help me, forever.

 

Edit; Nevermind this. I'm not lagging with wQuester nor Master Thiever AIO. It's just Relekka rock crabs. Still trying to find a fix for this, so if anyone could help me with that, I'll still love you forever.

Edited by iEatApplez

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Our picks

    • Gradle is a build tool used to accelerate developer productivity.

      We recently setup a Maven repository (TRiBot Central) to make it easier for scripters to create scripts. Check it out here: https://gitlab.com/trilez-software/tribot/tribot-central/-/packages

      Furthermore, we've released a simple Gradle project to make it easy to run TRiBot and develop scripts for it. Check it out here: https://gitlab.com/trilez-software/tribot/tribot-gradle-launcher

      The goals of TRiBot Central are to:

      Deliver updates to TRiBot faster


      Better organize TRiBot's dependencies (AKA dependancies)


      Make it easier to develop scripts for TRiBot


      Make it easier to use and run TRiBot


      Note: TRiBot won't be able to run scripts from within this project until TRiBot's next release.
      • 8 replies
    • Hi everyone,

      I'd like to thank everyone for their patience in this transition period. Since last week, we've worked out the remaining bugs with this integration.

      Some users have still been having issues with connecting their forums account to their Auth0 account. To resolve this, we've imported all forums accounts into Auth0.

      Unfortunately, the accounts which were imported today were using an unsupported password hashing algorithm. Hence, random passwords were set during the import.

      What does this mean for me?

      If you've previously linked your forums account to your Auth0 account, you don't have to do anything. Nothing changes for you.


      If you haven't logged in via our new login yet,

      Try logging in with your forums email address and the last password you used


      If you are unable to login, please use the "Forgot password" tool on the login page:
      Follow the instructions to reset your password
       
      • 13 replies
    • Hello everyone,

      Last week we tried to roll out Auth0 Login, but we lost that battle. Now it's time to win the war!

      Important changes

      When logging into the client, you'll now have to enter your Auth0 account credentials instead of your forums credentials

      Note: 2FA is still handled through your forums account (for the time being)



      Changes for existing users

      You'll have to link your Auth0 account to your forums account here: https://tribot.org/forums/settings/login/?service=11


      Auth0 accounts have been created for most existing users. Please use your forums email address and password to login.



      Important notes

      Make sure to verify your email address upon creating a new Auth0 account


      When we mention your Auth0 account, we mean your account used for auth.tribot.org as displayed below
      • 81 replies
    • To better support the upcoming changes (TRiBot X, new repository), we're switching our login handler to Auth0. Instead of logging in with the standard form, you'll now be required to login through our Auth0 application.

      All existing accounts which have been used within approximately the past year have been imported into Auth0 using the same email and password combination which has been stored on the forums.

      What does this mean for users?

      Your account credentials are now even more securely stored


      You'll be able to login via Facebook, Google, and others in the future


      Is there anything users have to do differently now?

      Existing users: You'll have to login with the standard login, open your Account Settings, then link your Auth0 account


      New users: You'll be redirected to our Auth0 app (auth.tribot.org) where you'll be able to create an account


      Why was this change made?

      The new apps we are creating (such as the new repository) aren't able to use the forums to handle user logins


      To centralize all user accounts in one area


      To ensure that the client login doesn't go down when the forums are having problems


      To speed up our development


      Other considerations

      There's no documentation or official support for using Invision Community combined with Auth0, so there are still a few kinks we're working out


      We're in the works of creating an account management panel specifically for Auth0 accounts (ETA August)


      It's not possible to change email addresses for the time being (this will be resolved this August)


      Changing passwords is a weird process for the time being. To change your password, you'll have to use the "Don't remember your password" tool on the Auth0 login page
      • 11 replies
    • Over the past month, we've been working hard on TRiBot's new repository - a much needed update. This change has been deemed necessary for TRiBot X, and will allow us to really speed up development of all aspects of TRiBot.

      Today we are going to share what we've been working on!


      Now you must be wondering what kind of features the new repository will have.... well, you'll have to be patient for a little while longer. We're still figuring out various technical aspects so we can't provide answers to all possible questions. We're also focusing on development rather than writing about it so that everyone can get access to our latest developments at lightning speed. I will however answer a few users' questions.

      We're planning on a release of this early to mid August, giving users some goodies before TRiBot X's release.

      Thank you all for being patient. I hope everyone is excited as much as I am!
      • 17 replies
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...