Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Buy OSRS Gold

Einstein

[READ] How to fix TRiBot

Recommended Posts

How to fix TRiBot

A solution for 90% of the problems

 

 

Are you trying to use a script, but it doesn't seem to work properly?

The issue might be script-related, but more often than not, the issue is caused by the client.

The vast majority of problems can be solved by deleting certain files and restarting TRiBot. This should be the #1 step you take whenever you encounter a bug.

 

 

Here's how to do it, you have two options:

 

1. You manually delete the files.

Spoiler
  • The hooks.dat file (located inside the .tribot folder)
  • The Jagex cache
  • The OSBuddy Jagex cache (if applicable)
  • The Looking Glass agents (if using Looking Glass)

 

 

2. You use this utility created by @Naton, one of our fellow Scripters.

It automatically does everything for you:

 

 

After deleting the files, please restart the client twice.

If the issue persists, feel free to ask for help on the forums. If the issue only occurs with one script, post on the script's thread and the Scripter will assist you.

But most of the times, the issue will be solved. 

Happy botting!

 

crcRGHu.png

 

#MakeTribotWorkAgain

Edited by Einstein
  • Like 4
  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/22/2018 at 9:50 PM, derangedranger420 said:

Simply for clarification, this is the begin state of the issue, the mouse is on the pet toggle, then it will move the mouse to the mouse button toggle, switching it to one button mode. This is happening on every bot besides my simple alchers and whatnot.

Capture.PNG

Did you manage to fix this issue? - I am currently experiencing this.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, t3l3 bl0ck3d said:

Did you manage to fix this issue? - I am currently experiencing this.

I've contacted the user and it turned out to be a script-specific bug, caused by a change made to the interface indexes.

You should notify the script's author about this issue.

 

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Kefdar said:

Do you have some information what to do on a macbook?

Sure, the same process can be done manually.

Find and delete the Jagex cache and hooks.dat. If you are not sure about their location, you can readily find it by doing a quick search on the forums / google.

 

Please note that today's update affected certain client features and if your scripts are not working, it's probably happening because of the update, and deleting the file will not solve the issue.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Kefdar said:

Actually de woodcutting script is not working. What needs to be done to restart it?

As mentioned previously, the client is not working properly due to a game update.

 

The only thing that can be done at this point is to wait for the development team to fix the game hooks, which will probably take a few hours.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest

can it be a reason why script doesnt allow me to open 2ond window with proxy. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello - script was working well in beginning during free trial. After purchasing, however, the script will not begin the bot....It starts briefly (I see settings GUI), but when i run it, red text briefly flashes in middle of screen (too fast to read) and bot ends. Any ideas? Firewall is disabled

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Our picks

    • Gradle is a build tool used to accelerate developer productivity.

      We recently setup a Maven repository (TRiBot Central) to make it easier for scripters to create scripts. Check it out here: https://gitlab.com/trilez-software/tribot/tribot-central/-/packages

      Furthermore, we've released a simple Gradle project to make it easy to run TRiBot and develop scripts for it. Check it out here: https://gitlab.com/trilez-software/tribot/tribot-gradle-launcher

      The goals of TRiBot Central are to:

      Deliver updates to TRiBot faster


      Better organize TRiBot's dependencies (AKA dependancies)


      Make it easier to develop scripts for TRiBot


      Make it easier to use and run TRiBot


      Note: TRiBot won't be able to run scripts from within this project until TRiBot's next release.
        • Like
      • 8 replies
    • Hi everyone,

      I'd like to thank everyone for their patience in this transition period. Since last week, we've worked out the remaining bugs with this integration.

      Some users have still been having issues with connecting their forums account to their Auth0 account. To resolve this, we've imported all forums accounts into Auth0.

      Unfortunately, the accounts which were imported today were using an unsupported password hashing algorithm. Hence, random passwords were set during the import.

      What does this mean for me?

      If you've previously linked your forums account to your Auth0 account, you don't have to do anything. Nothing changes for you.


      If you haven't logged in via our new login yet,

      Try logging in with your forums email address and the last password you used


      If you are unable to login, please use the "Forgot password" tool on the login page:
      Follow the instructions to reset your password
       
        • thonking
        • Like
      • 13 replies
    • Hello everyone,

      Last week we tried to roll out Auth0 Login, but we lost that battle. Now it's time to win the war!

      Important changes

      When logging into the client, you'll now have to enter your Auth0 account credentials instead of your forums credentials

      Note: 2FA is still handled through your forums account (for the time being)



      Changes for existing users

      You'll have to link your Auth0 account to your forums account here: https://tribot.org/forums/settings/login/?service=11


      Auth0 accounts have been created for most existing users. Please use your forums email address and password to login.



      Important notes

      Make sure to verify your email address upon creating a new Auth0 account


      When we mention your Auth0 account, we mean your account used for auth.tribot.org as displayed below
      • 81 replies
    • To better support the upcoming changes (TRiBot X, new repository), we're switching our login handler to Auth0. Instead of logging in with the standard form, you'll now be required to login through our Auth0 application.

      All existing accounts which have been used within approximately the past year have been imported into Auth0 using the same email and password combination which has been stored on the forums.

      What does this mean for users?

      Your account credentials are now even more securely stored


      You'll be able to login via Facebook, Google, and others in the future


      Is there anything users have to do differently now?

      Existing users: You'll have to login with the standard login, open your Account Settings, then link your Auth0 account


      New users: You'll be redirected to our Auth0 app (auth.tribot.org) where you'll be able to create an account


      Why was this change made?

      The new apps we are creating (such as the new repository) aren't able to use the forums to handle user logins


      To centralize all user accounts in one area


      To ensure that the client login doesn't go down when the forums are having problems


      To speed up our development


      Other considerations

      There's no documentation or official support for using Invision Community combined with Auth0, so there are still a few kinks we're working out


      We're in the works of creating an account management panel specifically for Auth0 accounts (ETA August)


      It's not possible to change email addresses for the time being (this will be resolved this August)


      Changing passwords is a weird process for the time being. To change your password, you'll have to use the "Don't remember your password" tool on the Auth0 login page
        • Like
      • 11 replies
    • Over the past month, we've been working hard on TRiBot's new repository - a much needed update. This change has been deemed necessary for TRiBot X, and will allow us to really speed up development of all aspects of TRiBot.

      Today we are going to share what we've been working on!


      Now you must be wondering what kind of features the new repository will have.... well, you'll have to be patient for a little while longer. We're still figuring out various technical aspects so we can't provide answers to all possible questions. We're also focusing on development rather than writing about it so that everyone can get access to our latest developments at lightning speed. I will however answer a few users' questions.

      We're planning on a release of this early to mid August, giving users some goodies before TRiBot X's release.

      Thank you all for being patient. I hope everyone is excited as much as I am!
        • Like
      • 17 replies
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...